Voorwoord Richard

Mijn naam is Richard, vanaf 1980 bezig met tattoeëeren.

Toen ik 15 jaar oud was,ben ik begonnen als leerling van tattoo Dick uit Den Haag. Sinds 1987 ben ik eigenaar van mijn eerste professionele tattoo studio, destijds gevestigd aan de Turfmarkt te Leeuwarden.Toen de enige tattoo shop in Friesland.

Tegenwoordig zitten wij aan De Tuinen 2B en is mijn dochter sinds januari 2014 de eigenaresse van deze shop. Ik ben sindsdien als Freelancer 3 dagen in de week in de shop aan het werk!

Sinds 1989 ben ik lid van de National Tattoo Association inc. (N.T.A.) en tevens is de shop goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid. De N.T.A. verstrekt alleen certificaten als je je werk goed uitvoert en er geen klachten zijn gemeld. Inmiddels kan ik met trots zeggen dat ik 25 jaar lid ben van de National Tattoo Association inc. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op hun website: www.nationaltattooassociation.com


Voorwoord Daphne

Ik zal mij even voorstellen: mijn naam is Daphne Arslan-Langenberg en ik ben sinds 1 januari 2014 de trotse eigenaresse van deze Tattoo Shop.
Ik ben de dochter van Richard Langenberg en zoals jullie kunnen begrijpen ben ik kleurrijk opgevoed. Als klein meisje had mijn vader een shop nog aan huis, en als ik even dwars was nam mijn vader mij mee en werd ik stil van alle kleuren.

Gek genoeg heb ik dat tot op de dag van vandaag nog steeds, mijn werk is mijn ontspanning. Ik heb altijd al de interesse gehad in deze mooie vorm van lichaamsversiering, maar ben zelf laat tot bloei gekomen.

In 2008 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en mijn vader gevraagd of hij het me wilde leren. Hij gaf me materiaal mee naar huis en zei tegen mij: “koop maar een net sinaasappels en zet daar maar een tattoo op. Aan het einde van de week neem je de getatoeëerde sinaasappelen mee en kijken we hoe het is gegaan.”

Zo gezegd zo gedaan, week is voorbij, keihard mijn best gedaan en daar stond ik dan met mijn getatoeëerde sinaasappel voor mijn vader. Met het idee dat het helemaal niks worden zou. Mijn vader zijn handen gingen in de lucht en hij zei: “YES!!! Ik wist dat je het in je had”

En sindsdien keihard aan de bak gegaan, het heeft een hoop bloed zweet en tranen gekost maar ik ben erg trots wat ik in deze tijd al heb mogen bereiken!